سفارش تبلیغ
صبا ویژن

امام صادق(علیه السلام) و زیارت عتبات

پنج شنبه 86 فروردین 16 ساعت 12:44 عصر

بیشترزیارت هاى ائمه(علیهم السلام)به ویژه زیارت امیرالمومنین وسیدالشهداء(علیهما السلام) وروایات بسیار درفضیلت زیارت آن ها ازامام صادق(علیه السلام) نقل شده است.
امام صادق(علیه السلام) بارها همراه برخى ازاصحاب خاص خود به زیارت مرقد مطهرامیرالمومنین(علیه السلام) مشرف شد. کافى، ج 6، ص 347. "));">
محدث بزرگوار شیخ عباس قمى در مفاتیح الجنان مى نویسد: امام صادق(علیه السلام) فرمود:
چون زیارت کنى جانب نجف را، زیارت کنى عظام آدم و بدن نوح (علیهما السلام) وپیکرعلى بن ابى طالب(علیه السلام) را.
زیرا با این کار زیارت کرده اى پدران گذشته و محمد (صلّی الله علیه وآله) خاتم پیغمبران و على(علیه السلام) و بهترین اوصیا را. مفاتیح الجنان، باب زیارات مخصوصه امیرالمومنین. "));">
در مفاتیح الجنان آمده است:
سید بن طاووس مى گوید : صفوان جمال روایت کرده است! چون با حضرت صادق (علیه السلام) وارد کوفه شدیم آنگاه که آن حضرت نزد منصور دوانیقى مى رفتند, فرمود :
اى صفوان شتر را بخوابان که این نزدیک قبر جدم امیرالمومنین (علیه السلام) است. پس فرود آمدند وغسل کردند و جامه را تغییر دادند و پاها را برهنه کردند و فرمودند: تو نیز چنین کن.
پس به جانب نجف روانه شدند و فرمودند :
گامها را کوتاه بردار و سر را به زیر انداز که حق تعالى براى تو به عدد هر گامى که بر مى دارى صدهزار حسنه مى نویسد و صد هزار گناه محو مى کند و...
پس آن حضرت مى رفتند ومن مى رفتم همراه آن حضرت، باآرامش دل وبدن وتسبیح وتنزیه وتهلیل خدا، تارسیدیم به تلها( تپه هاى مورد نظر) پس ایشان به جانب راست و چپ نظر کردند و با چوبى که در دست داشتند خطى کشیدند.
پس فرمودند: جستجو نما.
پس طلب کردم اثر قبرى یافتم . پس آب دیده بر روى مبارکش جارى شد وگفت: انا لله وانا الیه راجعون و گفت: السلام علیک ایها الوصى... سپس خود را به قبر چسبانیده و گفتند: بابى انت و امى یا امیرالمومنین و...
سپس برخاست و بالاى سر آن حضرت چند رکعت نماز خواند و فرمود:....
صفوان مى گوید: به آن حضرت گفتم: اجازه مى دهید اصحاب خود را خبر دهم از اهل کوفه و نشان دهم به آنها این قبر را.
فرمودند: بلى و درهمى چند هم دادند که من قبررا مرمت و اصلاح کردم.
همچنین سیف بن عمیره مى گوید: پس ازخروج امام صادق(علیه السلام)از حیره به جانب مدینه ،همراه صفوان بن مهران وجمعى دیگر از شیعیان به سوى نجف رفتیم . پس از اینکه از زیارت امیرالمومنین(علیه السلام) فارغ شدیم ، صفوان صورت خود را به کربلا بر گرداند و گفت: از کنار سر مقدس امیر المومنین زیارت کنید حسین(علیه السلام) را که اینگونه با ایما و اشاره امام صادق زیارت کرد او را.
پس صفوان همان زیارت عاشورا را که علقمه از امام باقر(علیه السلام) روایت کرده بود ، با نمازش خواند و سپس با امیرالمومنین (علیه السلام) وداع کرد و سپس به جانب قبر حسین(علیه السلام) اشاره کرد و ایشان را هم وداع کرد به دعای بعد از زیارت عاشورا.
پس از ختم دعا به صفوان گفتیم: اما علقمه دیگر این را روایت نکرده بود.
صفوان گفت: هرچه انجام دادم وخواندم چیزى است که امام صادق(علیه السلام)انجام داده بود ومرابه آن سفارش کرده بود.

تصاویر کم‌نظیر از بقیع پیش از تخریب


نوشته شده توسط : غلام حسین

نظرات دیگران [ نظر]


روز نهم ربیع الاول روز غدیر ثانى است

پنج شنبه 86 فروردین 9 ساعت 10:48 صبح
1. در روایت آمده است: شیعَتُنا جزءٌ منا خُلِقوا من فضلِ طینَتِنا یسوئَهُمُ ما یسوئُنا وَیَسرُّهُمُ ما یَسرُّنا؛(1) شیعیان ما جزء ما هستند واز باقى مانده گل ما آفریده شده اند. از این رو آنچه ما را ناخشنود مى کند، آنان را نیز ناخشنود مى سازد وآنچه باعث خرسندى ماست، آنان را هم خرسند مى نماید.
نهمین ودهمین عناوین از فروع دین تولى وتبرى است. هرچند این دو مورد در شمار فروع دین قرار گرفته اند در حقیقت از اصول دینند؛ زیرا فقهاى عظام گفته اند که محبت خدا ورسول ودوستان خدا، ونیز دشمنى با دشمنان خدا واهل بیت علیهم السلام واجب است. بلکه اظهار این محبت ودشمنى ونشان دادن آن به صورت زبانى وعملى هم لازم است.


2. اظهار شادى در ایام سرور وخشنودى اهل بیت علیهم السلام از مصادیق تولى وتبرى است. یکى از این ایام روز نهم ربیع الاول است که با آغاز امامت حضرت حجةبن الحسن امام زمان عجل الله تعالى فرجه الشریف مصادف مى باشد. این روز به گفته محدث قمى روز شریفى است ومصادف شدن روز تاجگذارى حضرت ولى عصر عجل الله تعالى فرجه الشریف با آن، موجب افزایش شرافت این روز است. از جمله اسامى این روز «عید البقر» است. «بقر» به معناى شکافتن است. در توضیح این نام باید دانست که پس از غصب فدک، خلیفه اول سندى به حضرت زهرا سلام الله علیها داد ولى خلیفه دوم در راه با ایشان برخورد کرد وآن را پاره کرد. حضرت زهرا سلام الله علیها نیز او را نفرین کرد وفرمود: خدا شکمت را پاره کند. این دعا پس از یازده سال به دست ابولؤلؤ رحمةالله علیه مستجاب شد.
3. یکى از سفرهاى احمدبن اسحاق ـ از اصحاب ووکلاى امام حسن عسکرى علیه السلام ـ به سامرا با روز نهم ربیع مصادف بود. احمدبن اسحاق دید که امام واهل خانه شان لباس نو پوشیده اند وخانه ایشان مملو از بوى خوش است. حضرت در برابر تعجب احمدبن اسحاق به او یادآورى نمود که این روز، روز عید است.(2)
4. اطعام وخشنود کردن مؤمنان، توسعه دادن در نفقه، پوشیدن جامه هاى نو، شکر وعبادت حق تعالى از جمله امورى است که در این روز استحباب دارد وبدان سفارش شده است.
5. براى این روز در روایات 72نام ذکر شده است وبر ایام دیگر برترى داده شده است. ملائکه هفت آسمان این روز را عید مى گیرند. یکى از نام هاى این روز «یوم الغدیر الثانى» است؛ شاید وجه تسمیه آن به غدیر این باشد که روز 18ذى حجه روز تولى، وروز 9ربیع الاول روز تبرى است. یوم نفى الهموم، یوم التوبة، یوم الانابة، یوم عید اهل البیت وسرورهم، یوم نزع السواد، یوم الزهد من الکبائر، یوم قبول الاعمال، از دیگر نام هاى این روز شریف است.
6. از برخى اسامى این روز مانند یوم الزهد من الکبائر، یوم العبادة و... به دست مى آید که این روز، روز گناه نکردن است وشایسته است ـ بر خلاف آنچه شایع است ـ از آزار دادن دیگران ودیگر محرمات در این روز خوددارى شود.


--------------------------------------------------------------------------------

1. بشارة المصطفى لشیعة المرتضى، ص 196.
2. بحارالانوار، ج31، ص120.

تا دل زهرا شاد بشه لعن خدا بر عایشه
لعن الله عمر ثم ابابکر و عمر ثم عثمان و عمر


نوشته شده توسط : غلام حسین

نظرات دیگران [ نظر]


<   <<   6   7   8   9      >